53

Zet het klimaat op 1 met de Vara!

'De grote 10:10 test – Zet het klimaat op 1' is te zien op zondag om 20.30 uur bij de VARA op Nederland 1

Een grote ijsbeer trok vandaag de aandacht in de Amsterdamse grachten. Het pooldier dreef voorbij op een smeltende ijsschots. De actie is door de VARA georganiseerd om aandacht te vragen voor ‘De grote 10:10 test – Zet het klimaat op 1!’.


Tijdens een anderhalf uur durende live uitzending, vanuit de MediArena Studio’s van Endemol in Amsterdam, presenteren Jeroen Pauw en Menno Bentveld ‘De grote 10:10 test – Zet het klimaat op 1!’. Hierin krijgen het publiek (in de studio en thuis) én een panel van tien prominente Nederlanders als o.a. Piet Paulusma, Astrid Joosten en Prem Radhakishun 30 gevarieerde vragen voorgeschoteld over het klimaat en het milieu, zoals: Hoeveel energie kost het om één persoon op en neer naar Curaçao te vliegen? En wat zou je met die energie nog meer kunnen?

De uitzending is georganiseerd in het kader van de internationale klimaatcampagne 10:10 die op zondag tien oktober van start gaat. De klimaatcampagne is een wereldwijd initiatief om de CO2-uitstoot met tien procent te reduceren.

‘De grote 10:10 test – Zet het klimaat op 1’ is te zien op zondag om 20.30 uur bij de VARA op Nederland 1.

Geef een reactie

Laatste reacties (53)