236

Zeven kamerleden ooit veroordeeld

Het gaat om 1 SP-er, 1 VVD-er en 5 PVV-ers ... Veroordeling PVV-er Van Bemmel voor Valsheid in geschrifte niet eerder bekend ... Hij moet zijn portefeuille inleveren

In antwoord op vragen van RTL Nieuws hebben de fracties in de Tweede Kamer geantwoord hoeveel fractieleden ooit zijn veroordeeld voor een misdrijf.

Dt meldt RTL. Van de 150 kamerleden hebben er 149 gereageerd. Alleen PVV-er Hero Brinkman wilde niet antwoorden. Het gaat om de volgende kamerleden:

-Ton Elias van de VVD (voorwaardelijke ontzegging rijbevoegdheid na alcoholcontrole in 1981)

-Paul Ulenbelt van de SP (in 1976 aangehouden met een te hoog alcoholpromillage)

-Jhim van Bemmel van de PVV (veroordeeld voor valsheid in geschrifte in 2006 en een boete van 400 gulden voor rijden onder inloed in 2000)

-Joram van Klaveren van de PVV (Veroordeeld voor rijden onder invloed en weigeren medewerking alcoholonderzoek tot een geldboete en tijdelijke rijontzegging)

-Eric Lucassen van de PVV  (in 2002 veroordeeld voor ontuchtmet een persoon aan zijn gezag onderworpen. In 2003 veroordeeld voor ongeoorloofd afwezig zijn. In 2007 veroordeeld voor baldadigheid en hinderlijk volgen)

-Marcial Hernandez van de PVV (tot geldboete van 350 euro veroordeeld  vanwege te hard rijden)

-Raymond de Roon van de PVV (veroordeeld tot geldboete van 600 euro als eigenaar/houder van een motorvoertuig waarmee een onbekend gebleven bestuurder een snelheidsovertreding heeft begaan)

Update donderdag 25 november 11:15
Geert Wilders heeft Tweede Kamerlid Jhim van Bemmel op non-actief gesteld. Hij moet zijn portefeuille inleveren en mag de komende zes weken nergens het woord voeren. Ook raakt hij zijn eerste woordvoerderschap op het gebied van rijksuitgaven kwijt. Dat meldt de Trouw.
Trouw: PVV’er Van Bemmel zes weken op non-actief

Geef een reactie

Laatste reacties (236)