24

Ziek: je baby verschonen kan nu ‘misbruik’ zijn

Je verzint het niet, maar in de Amerikaanse staat Arizona is het verschonen van je kind tegenwoordig strafbaar. Drie rechters van het hooggerechtshof schreven een toelichting op een wet over kindermisbruik, waarmee ze zelfs het in bad doen van je kroost in één keer tot seksueel misbruik hebben gebombardeerd.

Een man die is veroordeeld voor seksueel misbruik volgens die wet, wilde weten hoe hij de wet exact moet interpreteren. De rechters schreven een toelichting waarin te lezen valt dat volwassenen op geen enkele manier in contact mogen komen met de geslachtsdelen van kinderen onder de vijftien jaar. Ook wanneer er géén sprake is van seksuele opzet, moeten volwassenen hun handen thuis houden. Hoe je je baby in bad doet, of een luier dan moet verschonen wordt er niet bij gezegd.

Hoewel het zeer twijfelachtig is dat een officier van justitie ouders zal aanklagen voor het in bad doen van hun kind, zijn ouders hier niet gerust op. ‘Vertrouw het systeem’ wordt er gezegd, maar dat is lastig wanneer hetzelfde hooggerechtshof ouders probeert gerust te stellen met het argument dat ouders die desondanks wel voor de rechter moeten verschijnen voor het misbruiken van eigen kind door het in bad te doen of het veschonen van een poepluier, de rechter kunnen vragen om hen te verexcuseren, na te hebben bewezen dat er geenszins sprake was van seksuele intentie. Saillant is dat een ouder desondanks veroordeeld kan worden, maar geen straf opgelegd krijgt.

Slate: If You Change a Baby’s Diaper in Arizona, You Can Now Be Convicted of Child Molestation

cc-foto: Ethan John

Geef een reactie

Laatste reacties (24)