Laatste update 21:44
7

Ziek: zorgcowboy wil meeliften op ggz-actie Charlotte Bouwman

Zorgaanbieder Spectrum GGZ probeert op schaamteloze wijze een slaatje te slaan uit de actie die de 26-jarige Charlotte Bouwman voert voor een betere ggz. Bouwman, die kampt met zelfmoordneigingen, is maandag een zit-actie begonnen bij het ministerie van Volksgezondheid, omdat ze al acht jaar lang op een wachtlijst staat.

Bouwman schrijft dinsdagavond op Twitter dat Spectrum GGZ langskwam om haar een folder te geven. Met foto’s van Bouwman en de belofte dat er bij Spectrum GGZ geen wachttijden bestaan, maakt de aanbieder nu reclame op Facebook. “Dat ze mensen zoals ik zouden doorverwijzen naar een grote instelling vermelden ze daar niet bij”, schrijft Bouwman.

De volgers van Bouwman reageren verontwaardigd op de actie van de Haagse ggz-aanbieder.

Bouwman roept mensen op haar manifest voor een betere jeugdzorg en ggz te tekenen op Lijm de Zorg. Op het moment van schrijven hebben meer dan 28.000 mensen dat gedaan. Ook zijn er sympathisanten die langsgaan bij Bouwman om haar een hart onder de riem te steken.

In dit bericht gaat het over zelfdoding. Mocht je daar vragen over hebben of behoefte te hebben om er over te praten, bel 0900-0113 of bezoek 113.nl.

Geef een reactie

Laatste reacties (7)