75

Zieke grap blijkt miscommunicatie

Social media-ophef over donker patiëntje met 'Zwarte Piet' op naambordje ... 'Ongelukkige grap' aldus Brabants ziekenhuis

Een familielid van het 10 dagen oude jongetje ontdekte het naambordje met de tekst ‘Zwarte Piet’ nadat hij naar eigen zeggen wel erg lang moest zoeken naar de kamer waar zijn zieke neefje lag. Bij navraag werd er gezegd dat het “een grapje onder het personeel” was van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch. Een woordvoerder zegt tegen Joop dat het om een ongelukkig misverstand gaat.

Een neef van de baby maakte zondagmiddag een foto van het bordje en het kind en plaatste die op Facebook. Sindsdien werd het bericht honderden keren gedeeld op sociale media en veroorzaakte een Twitter-storm.

Misverstand

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis verklaart aan Joop dat het om een misverstand gaat. Een woordvoerder laat weten dat de naam ‘Zwarte Piet’ al op het bordje stond voordat het jongetje met spoed binnenkwam:

Het personeel wilde de elektronische naambordjes testen en had voor de grap de namen ‘Zwarte Piet’ en ‘Sinterklaas’ ingevoerd op bordjes van tegenover elkaar liggende kamers, die op dat moment nog leeg waren. Toen het jongetje met spoed binnenkwam werd hij toevallig op een van de kamers gezet. En bij een spoedgeval is de regel: ‘eerst zorg verlenen’. Het bordje werd later aangepast.

De woordvoerder benadrukt dat het donkere jongetje niet bewust op de kamer met Zwarte Piet op het bordje is gezet. Het is onduidelijk of de jongen die de foto op Facebook plaatste op dat moment wist dat het per ongeluk was gegaan.

Een verpleegkundige heeft wel met de jongen gesproken en verteld dat het om een grap ging, maar wellicht niet dat die ongelukkige grap al gemaakt was voordat zijn neefje in het ziekenhuis arriveerde.

De verpleegkundige die de namen heeft ingevoerd zit er erg mee in haar maag. We vinden het uiterst ongelukkig en betreuren de gang van zaken.

De woordvoerder zegt dat er zondagavond of maandagochtend contact wordt opgenomen met de familie. Ook plaatste het ziekenhuis een verklaring op Facebook.

Geef een reactie

Laatste reacties (75)