15

‘Zieke studenten ongelijk behandeld’

Landelijke studentenvakbond vreest voor run op profileringsfonds vanwege langstudeerboete

Onderwijsinstellingen hanteren zeer uiteenlopende budgetten voor studenten die door ziekte studievertraging oplopen. Dat blijkt uit onderzoek van de de Landelijke Studentenvakbond (LSVb). De regels voor een bijdrage uit het zogenoemde profileringsfonds verschilt sterk per onderwijsinstelling.

Het profileringsfonds is in het leven geroepen voor studenten die door ziekte, een bestuursjaar of topsport studievertraging oplopen. Zij kunnen aanspraak maken op dit fonds.

Pascal ten Have, voorzitter van de LSVb vindt dat de verschillen leiden tot ongelijke behandeling. Het grootste verschil zit tussen de Universiteit Wageningen en Hogeschool Inholland. Zo stelt Wageningen per student 302 euro beschikbaar. Bij Inholland kan een student op 0.30 eurocent rekenen.

Ten Have vindt dat het profileringsfonds geen redelijk alternatief meer is voor zieke studenten. Ook vreest hij dat door de langstudeerboete, die per 1 september gaat gelden, meer studenten een beroep zullen doen op dit fonds. Hij roept staatssecretaris Zijlstra op hier zo snel mogelijk een oplossing voor te vinden.

NU.nl: LSVb hekelt ongelijke behandeling zieke student

cc-foto: Miguelavg
Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (15)