35

Ziekenhuis kiest voor Sint-versiering zonder Zwarte Piet

Vieringen met zwarte knecht gaan gewoon door

Het Amsterdamse Sint Lucas Andreas Ziekenhuis gevestigd in de multi-etnische wijk Nieuw West laat Zwarte Piet weg uit de Sint-versieringen die in de welkomsthal zijn opgehangen. Een woordvoerder van het ziekenhuis heeft dat desgevraagd bevestigd tegenover Joop.

De Telegraaf bericht vanochtend dat het ziekenhuis de omstreden Zwarte Piet-figuur niet meer opvoert in de versieringen voor het kinderfeest. In plaats daarvan worden er pakjes opgehangen:

Het bestuur wil op die manier patiënten en medewerkers van het ziekenhuis, gevestigd in de multiculturele wijk Nieuw-West, niet schofferen. (…) “Het Sint Lucas Andreas heeft een patiëntenpopulatie met een zeer diverse etnische achtergrond. Hetzelfde geldt voor de medewerkers van het ziekenhuis”, zegt een woordvoerster. 

Sinterklaas, wie kent 'm niet.....Tegenover Joop verklaart de woordvoerster dat Zwarte Piet onderdeel blijft uitmaken van de vieringen in het ziekenhuis. De zorginstellingen is een van de eerste instituten die overstag gaat na het uitbreken van de discussie over de racistische achtergrond van de Zwarte Piet-figuur.

cc-foto: Loes

Geef een reactie

Laatste reacties (35)