Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Ziekenhuis moet wegens wappies geld zorg uitgeven aan beveiliging

  •  
18-11-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
140 keer bekeken
  •  
Ziekenhuis Leeuwarden legt dataverkeer stil na cyveraanval

© LEEUWARDEN - Hackers hebben een poging gedaan in te breken in de systemen van Medisch Centrum Leeuwarden. Het ziekenhuis heeft uit voorzorg alle dataverkeer met de buitenwereld afgesloten. Da

Het MCL-ziekenhuis in Leeuwarden heeft een extra beveiliger in moeten huren om de veiligheid van medewerkers te kunnen waarborgen. Dat meldt de Leeuwarder Courant (LC). Steeds vaker wordt het ziekenhuispersoneel slachtoffer van agressie. ‘We geven dat geld liever uit aan een extra verpleegkundige, maar helaas is het nodig,’ aldus een woordvoerder.
LC schrijft:
"De agressie vindt vaak plaats wanneer bezoekers worden aangesproken omdat zij bijvoorbeeld geen mondkapje dragen of met te veel tegelijk komen. Ook wordt personeel bespuugd. Namens de Friese ziekenhuizen en Revalidatie Friesland maakte MCL donderdag een statement tegen de toenemende (verbale) agressie.,,Het loopt de spuigaten uit’’, zegt MCL-woordvoerder Gerard Akkerman.,,De cijfers zullen per ziekenhuis verschillen, maar iedereen herkent het.’"
Volgens de woordvoerder gebeurt het nu soms dat de bedreigde ziekenhuismedewerkers de agressie als onderdeel van hun werk zien, maar ‘dit kan absoluut niet’. Hij wijst erop dat de zorgmedewerkers al ernstig overbevraagd zijn door de coronapandemie en nu op zijn:
"Eerst werd er voor de zorg geklapt en nu word je soms uitgescholden. De regels, zoals een mondneusmasker of het beperken van bezoek, zijn er niet om mensen te pesten. Dit gaat over veiligheid van patiënten, medewerkers en ook bezoekers. Als je het er niet mee eens bent, dan moet je maar even slikken. Je bent te gast in het ziekenhuis, gedraag je daarnaar."
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.