Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Ziekte misbruikt om werknemers te ontslaan'

  •  
18-03-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
589 keer bekeken
  •  
ANP-uwv_300.JPG
3300 meldingen bij Meldpunt Verzuimbegeleiding
Werkgevers proberen op grote schaal ‘ziek’ personeel goedkoop te lozen. Wie na een kort ziekverlof weer komt werken, blijft soms – zonder het zelf te weten – op papier ‘ziek’, waarna de werkgever na 2 jaar ontslag kan aanvragen zonder diep in de buidel te hoeven tasten.
Dat stelt FNV Bondgenoten in het AD. De vakbond deed onderzoek naar aanleiding van 3300 meldingen die de afgelopen vier weken binnenkwamen op het Meldpunt Verzuimbegeleiding. FNV-bestuurder Gea Lotterman:
Werknemers die na een griep aan de slag gaan, worden zonder het te weten administratief voor 1 procent ziek gehouden. Na een jaar krijgen ze dan als ‘zieke’ opeens 10 tot 30 procent minder salaris. Dan rest alleen nog de rechter en gaat het snel over ontbinding van het arbeidscontract.
De bond vindt dat de marktwerking in de verzuimbegeleiding is doorgeslagen. De vakbond wil dat de bedrijfsartsen onafhankelijk kunnen werken en dat de overheid stevig controleert.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.