Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Zijlstra: Leraren moeten elkaar beoordelen

  •  
23-05-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-HalbeZijlstra300_02.jpg
Deel beoordeling wordt openbaar gemaakt op internet. Staatssecretaris van onderwijs denkt zo niveau leraren te kunnen verbeteren
Leraren en schooldirecteuren moeten collega’s van andere scholen gaan beoordelen, zo meldt onder andere Trouw vandaag. Staatssecretaris Halbe Zijlstra (Onderwijs) denkt zo het opleidingsniveau van de leraren op te kunnen krikken. Dit staat in de plannen die de staatssecretaris maandag naar de Tweede Kamer stuurt.
Om elkaar goed te kunnen beoordelen, krijgen de leraren en schoolleiders een training van de onderwijsinspectie, zo meldt NU.nl. Bij ‘verontrustende’ signalen grijpt de inspectie in.
Zijlstra is ook van plan gedeeltes van de oordelen openbaar te maken via internet. Hij verwacht niet dat het programma leraren te zwaar belast, omdat ze maar een of twee keer per jaar bezoek van collega’s krijgen.
Trouw meldt verder dat leraren zich moeten laten opnemen in een beroepsregister voor ‘bekwame leraren’. Hiermee zouden ze zich ook meteen verplichten tot nascholing. 

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.