Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Zijlstra: "We hebben meer gedaan dan 20 jaar aan kabinetten"

  •  
29-06-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
tweedekamer300.jpeg

Belastingoverleg geklapt ...  'Partijen liggen te ver uit elkaar' ... Samsom en Zijlstra leggen de schuld bij D66 ... Grote belastinghervorming van tafel

De onderhandelingen tussen de oppositiepartijen en het kabinet zijn beëindigd. Zijlstra laat weten zelf ook niet erg enthousiast te zijn geweest maar het klappen van de onderhandelingen zou aan D66 hebben gelegen. De grote belastinghervorming is volgens Zijlstra van tafel.
VVD-fractievoorzitter Zijlstra zegt dat de VVD nooit enthousiast is geweest over de belastingverhoging. Maar hij was bereid erover te praten.
Maar nu de oppositie is afgehaakt, is dit van tafel”
De VVD-er wijst naar D66 als schuldige voor het mislukken van de onderhandelingen. Eerder maandag deed PvdA-fractievoorzitter Diederik Samsom hetzelfde. Zijlstra over D66:
De partij die het hardst riep om meer banen, wilde niet verder praten en daarmee zijn deze maatregelen niet door het parlement te loodsen
Het kabinet ziet niet af van 5 miljard lastenverlichting omdat beide regeringspartijen er wel vertrouwen in hebben dat het pakket kan rekenen op een meerderheid in de Eerste Kamer. Volgens de VVD levert het pakket een werkend gezin ongeveer 800 euro per jaar op. Volgens de fractievoorzitter heeft het kabinet Rutte II meer gedaan dan de kabinetten van de afgelopen 20 jaar bij elkaar.
Eerder maandagavond
RTEmagicC_Schermafbeelding_2015-06-29_om_22.14.51.png
Het kabinet had de steun van D66, SGP, ChristenUnie en GroenLinks nodig. 
Cc-foto: Tom Roeleveld

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.