Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Zijlstra wil dat politiek zich rustig houdt voor wat betreft ABN Amro

  •  
05-04-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
69 keer bekeken
  •  
zijlstra300_04.jpg
Het bekritiseren van de bank zou nadelig zijn voor een eventuele beursgang van de ABN Amro ... Over buitenlandbeleid: 'We zullen soms met onfrisse figuren moeten samenwerken voor onze eigen stabiliteit'
De politiek moet terughoudend reageren op de voorgenomen loonsverhoging van de ABN Amro-top. Dat zei VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra zondag in Buitenhof. Ook reageerde hij bij Buitenhof op het plan om met dictators samen te gaan werken. ‘We zullen ook met onfrisse figuren moeten gaan samenwerken.’
ABN Amro Zijlstra vindt het belangrijk om in het achterhoofd te houden dat de Kamer met een grote meerderheid instemde met de beloningen van bankbestuurders. Ook de beursgang is voor Zijlstra belangrijk en onrust rond de bank zou nadelig uit kunnen pakken.
De ABN Amro-bestuurders hebben inmiddels afgezien van hun loonsverhoging. Mogelijk omdat minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem de  beursgang uitstelde totdat de controverse voorbij zou zijn.
Veroordelen van de hoge beloningen deed Zijlstra niet. Er ontstond veel ophef nadat bekend werd dat Gerrit Zalm toestemming gaf aan zijn bestuur om zichzelf nog ruimer te belonen.
Buitenlandbeleid De VVD reageerde ook op het gewenste buitenlandbeleid van de partij. Volgens de partij is democratie niet automatisch het beste systeem gezien de situatie in Egypte. Daarbij werd verwezen naar de democratisch gekozen Moslimbroederschap. De partij draaide na de verkiezingen de democratie weer de nek om. Voor de stabiliteit van Nederland moet het kabinet soms met hele onfrisse leiders samenwerken.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.