49

Zilveren Nipkowschijf voor DWDD

Mediajournalist Jean Pierre Geelen op Twitter: Sterkste seizoen De Wereld Draait Door ooit. Eervolle vermelding voor Ali B. met Op Volle Toeren

De Wereld Draait Door wint dit Jaar de Zilveren Nipkowschijf. De VARA heeft een twitter-bericht van mediacriticus en jurylid Jean Pierre Geelen hierover bevestigd. De prijs wordt ieder jaar uitgereikt door mediajournalisten aan het beste televisieprogramma van het jaar.

Geelen, televisierecensent bij de Volkskrant, twitterde:

En we zijn eruit: de is bekend: DWDD. Eervolle vermelding voor Ali B.

Presentator Matthijs van Nieuwkerk over de Nipkowschijf:

Hieperdepiep en doooorrr.

Frans Klein,programmadirecteur VARA:

‘Het is een ongelooflijke waardering voor De Wereld Draait Door dat zich ieder seizoen weer zo weet te overtreffen. We zijn erg blij met deze erkenning van de jury van de Nipkowschijf.’

De jury prijst het programma om zijn snelheid, toegankelijkheid en het spectrum aan maatschappelijke, culturele en wetenschappelijke onderwerpen, dat nog nooit zo breed was als dit seizoen. Het Nederland 3-nieuwsmagazine is naar de mening van de jury bezig aan zijn beste seizoen ooit door de aandacht voor hoge cultuur zoals opera en poëzie, waarbij vorm en inhoud steeds laagdrempelig zijn.

In De Wereld Draait Door neemt presentator Matthijs van Nieuwkerk iedere dag de actualiteiten door met gasten uit alle hoeken van de samenleving. Van wetenschappers tot artiesten en van politici tot gewone mensen die iets bijzonders hebben gedaan of meegemaakt.

Ali B. kreeg de eervolle vermelding voor het programma Op Volle Toeren waarin hij urban jongeren kennis liet maken met grote Nederlandstalige hits.

Behalve de Nipkowschijf voor het beste televisieprogramma worden ook onderscheidingen uitgereikt voor radio-uitzendingen (De Reismicrofoon) en multimediale prestaties (de Prichettprijs) van het afgelopen seizoen. Het is de oudste tv-prijs van Nederland, vernoemd naar Paul Nipkow, die ook wel wordt gezien als de uitvinder van de televisie. 

Lees hier meer over de Nipkowschijf

Geef een reactie

Laatste reacties (49)