Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Zingen in een stille bus

  •  
25-09-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bambergentweet.jpg
Volvo promoot elektrische bussen in Zweden door geluidskwaliteit te demonstreren
Volvo promoot met de campagne ‘Silent Bus Sessions’ het project ElectriCity, een busroute in Göteborg waarop drie elektrische en zeven hybride bussen rijden. Zweedse musici treden op en demonstreren hoe goed de geluidskwaliteit in de stille voertuigen is.
In het filmpje hierboven zie je de 17-jarige Zweedse zangeres Zara Larsson een zangsessie opnemen in een volle bus. Volvo wil met deze campagne het belang tonen van duurzame vervoersmiddelen. Niklas Gustafsson, hoofd sustainability van Volvo Group zegt:
“Stijgende geluidsniveaus vormen een ernstig gezondheidsprobleem in grote steden overal ter wereld. Daarom zijn we ervan overtuigd dat elektrisch openbaar vervoer de toekomst is. Maar we kunnen alleen echt een verschil maken wanneer er wordt samengewerkt tussen autofabrikanten, stedenbouwkundigen, openbaarvervoer-, energiebedrijven en de academische wereld. Deze samenwerking is de unieke kracht van het ElectriCity-project.

Meer over:

nieuws, lekker
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.