Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Zo heftig was de orkaan

  •  
17-11-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
orkaan_300.jpg
Ooggetuige video: Golven verslinden huis ... Nederlandse zenders zamelen geld in voor 555
Nickson Gensis, medewerker van de hulporganisatie Plan International, was in het stadje Hermani op de Filipijnen terwijl de typhoon Haiyan het land verwoestte. Hij filmde deze onthutsende beelden.
Met z’n zessen hadden ze hun toevlucht gezocht op de bovenste verdieping van een pension, vertelt hij. Zijn vijf metgezellen begonnen te bidden, Nickson pakte zijn camera en filmde door een raam wat zich beneden voltrok. Doodsbang waren ze. Het leek wel een tsunami, vertelt hij, maar het water trok zich vrij snel weer terug. Toen ging hij aan de slag om de schade te inventariseren. Terwijl hij rondliep merkte hij dat zijn hele lichaam beefde van de schrik.
Maandag zamelt Radio 2 de hele dag geld in voor de slachtoffers van de ramp, meldt  Trouw
In totaal 6 verschillende dj’s maken vanuit het café in de hal van Beeld en Geluid in Hilversum een uitzending van twaalf uur lang. Luisteraars worden getrakteerd op reportages uit het actiecentrum waar geld wordt ingezameld voor het door een tyfoon getroffen land. Ook komen luisteraars die cheques brengen aan het woord, wordt er verslag gedaan van inzamelingsacties in het land en komen er berichten uit de Filipijnen zelf langs.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.