Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Zo helder informeert Ierland burgers over coronamaatregelen

  •  
28-09-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Geen video? Klik hier.
In aanloop naar bekendmaking van nieuwe coronamaatrdegelen ontstaat er onrust en onzekerheid over de vraag welke maatregelen precies genomen gaan worden. En waar. Ook klinkt er steeds meer kritiek op het gebrek aan overzicht en duidelijkheid waardoor burgers niet meer weten waar ze aan toe zijn.
Dat het ook anders kan bewijst de Ierse overheid die een helder overzicht heeft gemaakt van de maatregelen. De ontwikkelingen zijn via een zogeheten escalatieladder ingedeeld naar fases van verspreiding en besmetting. Het ‘ Raamwerk voor leven met Covid-19 ‘ kent 5 verschillende niveau’s. Het grootste deel van het land bevindt zich nu op niveau 2. Alleen Dublin en Donegal verkeren sinds 18 september op niveau 3 met de bijbehorende strengere maatregelen.
87604_405b1065-055a-4ca8-9513-390ce5298b10
Het overzicht toont hoeveel mensen thuis ontvangen mogen worden (max 10 uit 3 huishoudens op niveau 1 en max 0 vanaf niveau 4), hoeveel publiek er bij sportwedstrijden mag zijn, gebedsdiensten, op kantoor, in openbaar vervoer en hoe er gereisd mag worden. Ieren weten daardoor precies waar ze aan toe zijn en wat hen te wachten staat als het virus zich uitbreidt.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.