Laatste update 11:11
13

Belgische politie print digitale aangiftes uit en voert ze dan opnieuw in

cc-foto: Eoghan OLionnain
cc-foto: Eoghan OLionnain

In België bestaat al tien jaar het systeem Police-on-web waarmee burgers die slachtoffer zijn van kleine criminaliteit aangifte kunnen doen zonder een politiebureau te bezoeken. Superhandig en efficiënt, lijkt het. Maar dat laatste klopt niet helemaal. Want de politiecomputers zijn zelf niet aangesloten op het systeem.

De situatie is zo absurd dat agenten een melding die via Police-on-web binnenkomt eerst moeten uitprinten om die vervolgens op een andere computer, aangesloten op een ander netwerk, opnieuw in te tikken. Het maakt het systeem bij dienders extreem impopulair en in plaats van dat digitale aangiftes rap worden afgehandeld belanden ze onderaan de stapel.

“De fel bevraagde politie zou veel efficiënter kunnen werken, wanneer deze online dienstverlening fors wordt uitgebreid,” zegt een verbijsterd Kamerlid tegen De Standaard. Dat zit er voorlopig echter niet in. De verantwoordelijke minister heeft laten weten dat er op korte termijn geen uitbreiding of verbetering van het webplatform komt.

 

 

Geef een reactie

Laatste reacties (13)