Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Zo kan het ook: Tienduizenden Australiërs op de been voor klimaat

  •  
17-11-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
austra_300.jpg
130 bijeenkomsten over het hele continent om de wereld tot actie aan te sporen
Terwijl in Nederland de klimaatdiscussie flakkert als een waakvlammetje zijn aan de andere kant van de wereld tienduizenden betogers in actie gekomen om maatregelen te eisen tegen de klimaatcrisis.
In Australië werden de bijeenkomsten georganiseerd door Get!Up , een progressieve massabeweging waar honderdduizenden zich bij hebben aangesloten. De actie is een eerste in een reeks protesten die voor de komende zomer staan gepland. Het land kampt al met de gevolgen van de klimaatcrisis. De laatste jaren wordt het land geteisterd door immense bosbranden en een enorme toename van  zware overstromingen.
Een van de sprekers in Melbourne, waar 30.000 mensen op de been waren, was de secretaris van de landelijke vakbond van brandweerlieden. Hij vertelde dat grote branden voorheen slechts eens in de tien jaar voorkwamen. Maar tussen 2003 en 2012 waren er nu negen van dergelijke zware branden geweest.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.