Laatste update 18:23
10

Zo ontplofte bij NTR College Tour de explosieve ‘onthulling’ van Michael Wolff in zijn eigen gezicht

Michael Wolff, auteur van het spraakmakende boek Fire & Fury waarin hij beschrijft hoe bizar het er aan toe gaat in het Witte Huis sinds Trump er zijn intrek heeft genomen, is klaar met de Nederlandse media. Het Parool meldt dat hij al zijn interview-afspraken heeft afgezegd na een optreden in College Tour. Daar werd bij herhaling teruggekomen op de zogeheten Haley-affaire. Wolff heeft het gerucht de wereld in geholpen dat Trump momenteel een buitenechtelijke verhouding heeft met Nikki Haley, de Amerikaanse ambassadeur bij de Verenigde Naties. Haley heeft dat glashard ontkend en Wolff heeft geen enkel bewijs. Hem wordt verweten dat hij de reputatie van de vrouw beschadigd heeft.

De kwestie-Haley kwam aan bod in een filmpje met een journalist van The Washington Post. Toen Huys erop doorging werd de stemming grimmiger. Wolff maakte een sneer over Huys’ interviewkwaliteiten. Even later beledigde hij een studente die hem verweet de reputatie van Haley te hebben beschadigd. Toen de vragen aanhielden kwam hij met een bekentenis: “Ik weet niet of Donald Trump een affaire heeft met iemand.” En: “Dit is het laatste wat ik er over zeg.”

De NTR verspreidde een clip van het moment dat Wolff geïrriteerd raakt, nadat er al het een en ander aan is vooraf gegaan. De omroep verklaart tegenover de NOS na de opname geen contact meer te hebben gehad met Wolff:

Wolff ligt in de Verenigde Staten al sinds begin deze maand onder vuur over de kwestie. Zo werd hij live uit een interview gekieperd tijdens de talkshow Morning Joe van MSNBC omdat hij bleef volhouden dat hij nooit beweerde dat Trump een affaire heeft met Haley.

The Atlantic heeft een reconstructie gemaakt van hoe Wolff het gerucht de wereld in heeft geholpen. Tijdens een interview half januari met Bill Maher vertelde hij dat er in het boek een geheim zit verborgen waar hij verder niets over kan zeggen omdat er geen bewijs is. “Ik heb geen blauwe jurk,” zegt Wolff, een verwijzing naar het kledingstuk van stagiaire Monica Lewinsky waarop eind jaren negentig het sperma van president Bill Clinton werd aangetroffen. Wolff geeft dan een hint. Hij zegt dat er tegen een einde van het boek een paragraaf in staat die verklapt om wie het gaat.

Al snel werd die paragraaf natuurlijk gevonden door de kijkers:

“Ze was het voorwerp van speciale aandacht van Trump geworden en hij van haar. Een opvallende hoeveelheid tijd onder vier ogen met Haley aan boord van de Air Force One. Haar verleiden tot een toekomst in de landelijke politiek.”

Haley ontkende daarop luid en duidelijk dat ze een affaire had. Wolff gebruikte dat op dubieuze wijze om zijn gerucht verder te verspreiden: Kijk, ze ontkent het. Waarom ontkent ze iets dat niet gebeurd is?

En nu blijkt hij dus zelf boos te worden als gevraagd wordt naar iets waarvan hij volhoudt dat hij het nooit gezegd heeft. Zo ontplofte de methode Wolff in zijn eigen gezicht.

NTR College Tour wordt maandag 26 februari vertoond op NPO2 om 21:00

Geef een reactie

Laatste reacties (10)