6

&… Zo sus je agressie

Twitter lost ontvoering op ... Ontkennende kardinaal wist toch van misbruik ... Gevaarlijke confrontatie op zee in AziĆ« ... Beter eten bij moslims

Ander nieuws van vandaag


– In de metro van New York ontstaat een conflict tussen een man en een vrouw. De vrouw beschuldigt de man ervan haar hinderlijk te volgen. Hij schopt haar, zij schopt terug. Een andere passagier ziet de escalatie en komt tussenbeide. Hij zegt niets maar houdt de twee uit elkaar terwijl hij achteloos een zakje chips leeg eet. Een andere passgier voegt zich er bij en begint rustig met de man een gesprek. De agressie ebt weg. Een alledaags tafereel, vastgelegd met een mobiel en in een mum van tijd tienduizend keer bekeken op Youtube. (video)

– Een ontvoering in Johannesburg lijkt zondag te zijn opgelost dankzij Twitter. Nadat een alarmerend bericht van de partner van het slachtoffer zich via het microblog razendsnel had verspreid, konden de kidnappers worden opgespoord. (Volkskrant)

– Chinese en Filipijnse marineschepen zijn verwikkeld in een riskante confrontatie op zee. Het grootste marineschip van de Filipijnen is tegengehouden door Chinese schepen bij de jacht op illegale vissers. Volgens de Filipijnen schenden de Chinese marine schepen de territoriale wateren. (NZ Herald)

– In Griekenland worden op 6 mei verkiezingen gehouden. Peilingen wijzen er op dat de uitslag een ongekende versplintering zal laten zien. Dat maakt uitvoering van de rigide bezuinigingsmaatregelen nog lastiger. (Wall Street Journal)

– Als het aan de PVV en de PvdA ligt, gaan de hypotheekregels voor tweeverdieners op de schop. De partijen vinden die namelijk veel te streng. Wie met z’n tweeën een modaal inkomen verdient, zo tussen de 30.000 en 40.000 euro, krijgt een lagere hypotheek dan iemand die hetzelfde salaris in z’n eentje verdient. (RTL Nieuws)

– De Belgische kardinaal Godfried Danneels is de voorbije tientallen jaren zeker veertig keer op de hoogte gebracht van seksueel misbruik in de rooms-katholieke kerk in België. Danneels is met die kennis nooit naar de politie gestapt en heeft altijd gezegd verrast te zijn door de omvang van het misbruik. (Volkskrant)

– Eten in New York? Mijd restaurants met mooie vrouwen en zoek een Pakistaan. Een  alcoholverbod bij moslims leidt er toe dat ze meer aandacht aan het eten moeten besteden om te concurreren. Dat zijn een paar van de conclusies die de econoom Tyler Cowen trekt in zijn boek over Amerikaans eten. (New York Times

Geef een reactie

Laatste reacties (6)