195

Zoek de verschillen

Tegenstanders azc marcheren schreeuwend, met brandende fakkels door Steenbergen ... Burgemeester uitgejouwd

Opnieuw onrust in Steenbergen. Zo’n tweehonderd tegenstanders marcheerden woensdagavond met brandende fakkels en spandoeken in de hand naar sporthal ’t Cromwiel voor de raadsvergadering over de mogelijke komst van zeshonderd vluchtelingen. Onderweg werden leuzen geschreeuwd als ‘AZC Nee’ en ‘Holland, Holland’. De bijeenkomst is inmiddels begonnen. Nog voor de burgemeester het woord kon nemen werd hij door aanwezigen al uitgejouwd.

Woensdagmiddag werd door burgemeester Joseph Vos van Steenbergen de noodverordening afgekondigd rondom de bijeenkomst, gevreesd werd dat supporters van de harde kern van voetbalclub Feyenoord naar Steenbergen zouden komen om te rellen. In en rond het gemeenschapscentrum mag niemand iets hebben wat als wapen kan dienen. Het gaat dan om bijvoorbeeld stokken, kettingen, stenen, knuppels, glas en brandbare stoffen, al liet de politie de fakkels van de demonstranten ongemoeid.

Vorige week kwamen voor- en tegenstanders van een azc ook al met elkaar in aanraking. Ophitser Geert Wilders had aangekondigd langs te komen in Steenbergen in het kader van zijn zogenaamde verzetstour. De nationalist liet echter op Twitter weten verstek te moeten laten gaan wegens verplichtingen in de Kamer. ‘Snel nieuwe datum prikken’, schreef Wilders, gevolgd door zijn stokpaardje ‘#kominverzet’. Zijn fans die wel gewoon waren komen demonstreren tegen de opvang van vluchtelingen in hun dorp, lieten wederom zien wat dat “verzet” in de praktijk inhoudt: voorstanders van een humaan beleid konden rekenen op agressie en werden bekogeld met eieren.

Cc-foto: screenshot Simpsons The Movie

Geef een reactie

Laatste reacties (195)