Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Zoek de verschillen

  •  
21-10-2015
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
78 keer bekeken
  •  
vlees300.jpg
Tegenstanders azc marcheren schreeuwend, met brandende fakkels door Steenbergen ... Burgemeester uitgejouwd
Opnieuw onrust in Steenbergen. Zo’n tweehonderd tegenstanders marcheerden woensdagavond met brandende fakkels en spandoeken in de hand naar sporthal ’t Cromwiel voor de raadsvergadering over de mogelijke komst van zeshonderd vluchtelingen. Onderweg werden leuzen geschreeuwd als ‘AZC Nee’ en ‘Holland, Holland’. De bijeenkomst is inmiddels begonnen. Nog voor de burgemeester het woord kon nemen werd hij door aanwezigen al uitgejouwd.
De fakkels zijn aan. De woede is heel groot bij deze mensen. #ob pic.twitter.com/82CXSGieOs
— Anouk Kantelberg (@anoukkantelberg) October 21, 2015
tweetsteenbergen
Woensdagmiddag werd door burgemeester Joseph Vos van Steenbergen de noodverordening afgekondigd rondom de bijeenkomst, gevreesd werd dat supporters van de harde kern van voetbalclub Feyenoord naar Steenbergen zouden komen om te rellen. In en rond het gemeenschapscentrum mag niemand iets hebben wat als wapen kan dienen. Het gaat dan om bijvoorbeeld stokken, kettingen, stenen, knuppels, glas en brandbare stoffen, al liet de politie de fakkels van de demonstranten ongemoeid.
steenbergentweet2
Vorige week kwamen voor- en tegenstanders van een azc ook al met elkaar in aanraking. Ophitser Geert Wilders had aangekondigd langs te komen in Steenbergen in het kader van zijn zogenaamde verzetstour. De nationalist liet echter op Twitter weten verstek te moeten laten gaan wegens verplichtingen in de Kamer. ‘Snel nieuwe datum prikken’, schreef Wilders, gevolgd door zijn stokpaardje ‘#kominverzet’. Zijn fans die wel gewoon waren komen demonstreren tegen de opvang van vluchtelingen in hun dorp, lieten wederom zien wat dat “verzet” in de praktijk inhoudt: voorstanders van een humaan beleid konden rekenen op agressie en werden bekogeld met eieren.
simpsons620
Cc-foto: screenshot Simpsons The Movie

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.