Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Zoekgedrag onthult Nederlandse zorgen

  •  
12-12-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
google_300_02.jpg

Nederlanders zoeken online oplossing voor problemen ... SP meest gezochte partij ... Crisis in Duits zoekoverzicht niet te bekennen

Nederland voelt steeds meer de gevolgen van de crisis, of wil zich daar in ieder geval meer over informeren. Dat blijkt uit het overzicht van meest gebruikte zoektermen dat Google bekend heeft gemaakt in het zogeheten ‘Zeitgeist’-rapport.
De economische malaise heeft de internettende Nederlander het afgelopen jaar beziggehouden. Er werd volgens zoekmachine Google opvallend vaak gezocht op termen als ‘restschuld’, ‘scheefwonen’ en ‘nivelleren’. Ook is ‘huis verhuren’ en ‘huis huren’ een stuk populairder dan het was in 2011.
De top tien snelst stijgende zoekopdrachten met betrekking tot de huizenmarkt
1. Restschuld 2. Open huizen dag 3. Scheefwonen 4. Funda 5. Prijsdaling 6. Spaarhypotheek 7. Huis verhuren 8. Huis huren 9. Huis verbouwen
Verder werd veel gezocht naar informatie over prins Friso. 
Het zoekgedrag van Nederlanders verschilt per provincie. Naar ‘kinderopvang’ werd het meest gezocht in Friesland. Ook in Zeeland was die zoekterm populair. Vanuit Groningen werd het meest gezocht op ‘langstudeerboete’, gevolgd door de provincie Utrecht. Van alle Nederlanders zoeken de inwoners van Flevoland het meest naar ‘huis kopen’ en ‘vacature’.
Opvallend: In Duitsland is de crisis niet terug te vinden in het Zeitgeist-overzicht.
Het hele Zeitgeist overzicht voor Nederland vind je hier.
Gebruik jij Google om antwoorden te vinden op de crisis? Wat valt je op in het overzicht?

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.