5

Zoenende tieners Marokko vrijgesproken

Rechter spreekt ook vriend die de foto maakte vrij ... Stel krijgt wel 'reprimande' van de rechter: mag soortgelijke foto's niet meer publiceren

De twee tieners uit de Marokkaanse plaats Nador, die een foto op Facebook plaatsten waarop ze zoenend te zien zijn, zijn vrijgesproken. Dat meldt NOS. Een krant publiceerde in oktober de Facebookfoto van het stel, waarna de twee werden opgepakt. Ook de bevriende fotograaf werd gearresteerd. Ook hij is nu vrijgesproken.

De aanklacht luidde: ‘schending van de goede zeden’. Na een week vast te hebben gezeten, besloot de rechter dat ze hun proces thuis mochten afwachten.

De arrestatie veroorzaakte de nodige weerstand. Zo werd in kuststad Mohammadia, maar ook in de hoofdstad Rabat, een ‘kiss-in’ georganiseerd. Op Twitter demonstreerde men met de hashtag FreeBoussa tegen de arrestatie, en ook op Facebook werd een pagina aangemaakt om het stel te steunen.

De jongeren hebben wel een ‘reprimande’ gekregen van de rechter: soortgelijke foto’s mogen ze niet meer publiceren.

De advocaat van het stel, Monaim Fettahi, zegt in een verklaring:

We zijn voor 90 procent tevreden. Die laatste 10 procent zit hem erin dat ze wel te horen hebben gekregen dat ze iets fout hebben gedaan. We gaan nu met de familie overleggen wat we gaan doen. Als we niet in hoger beroep gaan, bekijken we de mogelijkheid om degene die de klacht heeft ingediend te vervolgen.”

Lees ook op Joop: Facebookzoen komt Marokkaanse tieners duur te staan, Zoenen tegen conservatisme in Marokko

Bron: NOS

Geef een reactie

Laatste reacties (5)