Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Zombiefilm luidt einde Cubaans communisme in

  •  
10-07-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
juan_300.jpg
'Vijftig jaar na de Cubaanse revolutie begint er een nieuwe'
Op internet is een trailer verschenen van Juan of the Dead, de eerste Cubaanse zombiefilm. De in Cuba opgenomen en met steun van Spaanse investeerders en de Cubaanse overheid gemaakte film steekt de draak met het einde van het communistisch tijdperk. Naast bloed is de film ook in zwarte humor gedrenkt.
Plots verschijnen er zombies in de straten van Havana. Volgens de autoriteiten zijn het natuurlijk weer agenten van die duivelse Amerikanen. Maar een slimme Cubaan, Juan, ziet het anders. Hij doet wat Cubanen altijd doen in tijden van crisis: Kapitalistisch worden. Hij begint een zombie-bestrijdingsbedrijf.
Regisseur Alejandro Brugués (34) is al zijn hele leven fan van zombie-films en kwam volgens eigen zeggen op het idee toen hij op een dag door de straten van Havana liep. “Ik zag de gezichten van de mensen. Zombies. Ze hebben niet eens make-up nodig.” De film wordt aan het einde van de zomer internationaal uitgebracht.
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.