Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Zomerschool voor peuters met taalachterstand

  •  
24-01-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
schoolkid_300_03.jpg
Vervroegd onderwijs moet voorkomen dat peuters met een 'valse start' aan de basisschool beginnen
Deze zomer krijgen peuters van 2,5 jaar spelenderwijs taalles om hun achterstanden weg te werken. Het ministerie van Onderwijs heeft voor de proef een miljoen euro beschikbaar gesteld, zo meldt Trouw maandag.
De twintig scholen waar de taallessen zullen starten zijn nog niet bekend gemaakt. Het ministerie gaat eerst bekijken in welke regio’s de grootste taalachterstanden zijn en ook praten met gemeenten die kampen met een krimpend inwonersaantal, aldus Trouw.
De zomercursus wil de taalachterstand van peuters opkrikken zodat ze op de basisschool minder moeite hebben om mee te komen. Na drie jaar wordt bekeken of de proef tot gewenste resultaten heeft geleid.
De schoolbesturen worden verantwoordelijk voor wat de peuters gaan leren. Maar zij zullen nauw samenwerken met de peuterspeelzaal en/of het betrokken kinderdagverblijf, aldus het ministerie van OCW. Hoe achterstanden worden opgespoord bij kinderen die niet al verbonden zijn aan een peuterspeelzaal of kinderdagverblijf wordt niet duidelijk. Trouw: Peuters met taalachterstand naar basisschool
Ministerie Onderwijs Cultuur en Wetenschap: Peuters naar het basisonderwijs cc-foto: Bies

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.