42

Zomerschool voor peuters met taalachterstand

Vervroegd onderwijs moet voorkomen dat peuters met een 'valse start' aan de basisschool beginnen

Deze zomer krijgen peuters van 2,5 jaar spelenderwijs taalles om hun achterstanden weg te werken. Het ministerie van Onderwijs heeft voor de proef een miljoen euro beschikbaar gesteld, zo meldt Trouw maandag.

De twintig scholen waar de taallessen zullen starten zijn nog niet bekend gemaakt. Het ministerie gaat eerst bekijken in welke regio’s de grootste taalachterstanden zijn en ook praten met gemeenten die kampen met een krimpend inwonersaantal, aldus Trouw.

De zomercursus wil de taalachterstand van peuters opkrikken zodat ze op de basisschool minder moeite hebben om mee te komen. Na drie jaar wordt bekeken of de proef tot gewenste resultaten heeft geleid.

De schoolbesturen worden verantwoordelijk voor wat de peuters gaan leren. Maar zij zullen nauw samenwerken met de peuterspeelzaal en/of het betrokken kinderdagverblijf, aldus het ministerie van OCW. Hoe achterstanden worden opgespoord bij kinderen die niet al verbonden zijn aan een peuterspeelzaal of kinderdagverblijf wordt niet duidelijk.
Trouw: Peuters met taalachterstand naar basisschool

Ministerie Onderwijs Cultuur en Wetenschap: Peuters naar het basisonderwijs
cc-foto: Bies

Geef een reactie

Laatste reacties (42)