Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Zoon Halsema niet vervolgd voor wapenbezit

  •  
26-09-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
109 keer bekeken
  •  
46489426545_a9eb417124_z

© Cc-foto: Guido van Nispen

De zoon van Femke Halsema zal niet worden vervolgd voor verboden wapenbezit, maar in plaats daarvan naar bureau Halt worden gestuurd door het Openbaar Ministerie. Dat meldt het AD na een verklaring van Peter Plasman, de advocaat van de 15-jarige jongen.
De burgemeesterszoon werd op 15 juli gearresteerd nadat hij met een vriend op een leegstaande woonboot in Amsterdam-Oost voor overlast zorgde. Het wapen dat hij bij zich had, een onklaar gemaakt vuurwapen, gooide hij weg toen de politie arriveerde. Robert Oey, vader van de jongen en de partner van Halsema, is wel officieel aangemerkt als verdachte voor verboden wapenbezit door het OM. Oey verklaarde in een interview met NRC dat het wapen van een vriend van hem was en dat hij het sinds enkele weken in bezit had voor een filmshoot.
Het AD schrijft over Halt:
"Een Halt-afdoening is een straf voor jongeren van 12 tot 18 jaar die een licht strafbaar feit hebben gepleegd. De jongere krijgt dan de keuze: of naar de officier van justitie of een alternatieve straf accepteren. Als de jongere alle afspraken nakomt is de zaak hiermee afgedaan. De officier van justitie van het OM stelt geen vervolging in en de jongere wordt niet geregistreerd in de justitionele documentatie."
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.