62

Zoon ziet zelfmoord vader op Twitter

Foto's van spoorwegdrama Driehuis veroorzaken shock ... Tieners bedolven onder volkswoede

Dinsdagmorgen sprong een man bij het NS-station Driehuis In Noord-Holland voor de trein. Scholieren die het voorval zagen maakten foto’s van het gruwelijke tafereel en zetten die op Twitter. De beelden gingen vervolgens rond, soms voorzien van ‘grappig’ commentaar. Onder degenen die de schokkende foto’s onder ogen kregen was ook de nietsvermoedende zoon van de dode man.

Op Twitter ontstond een storm van verontwaardiging over de beelden. De politie deed in allerijl een oproep om de foto’s te verwijderen: ‘Gaat veel te ver!’

Hoe ver het werkelijk gaat, wist toen nog niemand. De politieagent die het gezin moest meedelen dat hun vader was overleden ontdekte dat pas later. Hij twitterde in de nacht van dinsdag op woensdag zijn relaas:

De nabestaanden van het slachtoffer dat om het leven is gekomen #driehuis mogen vertellen dat hun man en vader om het leven is gekomen.  zeer emotioneel. Zoon heeft de foto’s op internet gezien voordat hij wist dat het zijn vader betrof! Zeer heftig vandaar dus de oproep!

Op het station waren op het moment van het drama zo’n zeventig scholieren van het nabijgelegen Ichthus Lyceum aanwezig.

De IJmuider Courant schrijft:

Meerdere scholieren zien de zelfmoord voor hun voeten gebeuren. Enkelen nemen er een foto van, plaatsen die op twitter. Terwijl deze vijftienjarigen op hun nabijgelegen school worden opgevangen door slachtofferhulp, opent heel twitterend Nederland het vuur op hen. Schelden hen de huid vol onder de noemer #respect. Nadat de verguisde vijftienjarige twitteraars hun eerste verwerkingsgesprek met slachtofferhulp achter de rug hebben en hun mobieltje weer aanzetten, krijgen ze een vrachtwagenlading aan haat over zich heen. Van afzenders uit heel Nederland en verder.

Voor de scholieren die getuige waren is Slachtofferhulp ingeschakeld. Volgens de directeur hebben de tieners mogelijk in shock gehandeld. De scholieren hebben enorm veel spijt van het plaatsen van de foto’s. Sommigen hebben hun accounts verwijderd.

cc-foto: jpmm (NB: beeld dient als illustratie, heeft niets met voorval te maken)

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (62)