101

Zorg wordt honderden euro’s duurder

Ook gehandicapten en chronisch zieken worden gekort

De bezuinigingen op de zorg worden volgend jaar flink voelbaar in de portemonnee. De midden- en hogere inkomens gaan honderden euro’s meer betalen door een flinke korting op de zorgtoeslagen. Dat blijkt uit uitgelekte documenten voor Prinsjesdag die de Telegraaf in handen heeft.

Verdieners die jaarlijks ongeveer 37.000 euro binnenkrijgen moeten volgend jaar bijna 1000 euro aan extra zorgpremie betalen. Gezinnen met een modaal inkomen krijgen in 2012, 160 euro minder toeslag. Alleenstaanden gaan 100 euro minder ontvangen. Mensen met een minimuminkomen worden iets meer bespaard. Paren met een minimuminkomen krijgen gezamenlijk 100 euro minder toeslag en alleenstaanden gaan er 40 euro op achteruit.

Ook gehandicapten en chronisch zieken die meer dan 31.200 euro per jaar verdienen moeten inleveren. Zij verliezen hun recht op een uitkering via de Wet Tegemoetkoming Chronische Zieken en Gehandicapten. Voor 65-plussers scheelt dat 156 euro per jaar en 65-minners missen 520 euro per jaar, aldus de Volkskrant.

Volkskrant: ‘Zorg wordt honderden euro’s duurder

cc-foto: Me and the sysop

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (101)