Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Zorgbestuurders opgepakt voor miljoenenfraude

  •  
04-07-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
109 keer bekeken
  •  
witteboord
Een bestuurder van een zorginstelling die zorg en huisvesting levert aan licht verstandelijk gehandicapten wordt er door het Openbaar Ministerie van verdacht 1,5 miljoen euro van de stichting te hebben gestolen sinds 2011. Dat schrijft de Leeuwarder Courant. De man zou zich schuldig hebben gemaakt aan oplichting, valsheid in geschrift, het opmaken van valse jaarrekeningen en witwassen. Zijn vriendin wordt verdacht van witwassen en beiden zitten inmiddels vast, zo meldt het OM. Bij hen werden onder meer twee Porsches, een Audi en een BMW in beslag genomen. Ook werd er beslag gelegd op sieraden, veertien dure horloges, administratie en computers.
Naast het koppel zijn twee leden van de raad van toezicht van de zorginstelling opgepakt voor betrokkenheid bij de vermoedelijke fraude, evenals twee bestuurders van een projectontwikkelaar. Twee andere personen, onder wie een medewerker van de instelling, zijn gehoord als verdachte.
Afbeelding: screenshot YouTube

Meer over:

fraude, leven, nieuws, zorg
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.