Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Zorgen op Cyprus om nieuwe ziekmakende coronavariant: Deltakron

  •  
09-01-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2174 keer bekeken
  •  
CYPRUS - HEALTH - VIRUS

© A handout picture provided by the Cypriot government's Press and Information Office (PIO) on December 20, 2021 shows Cyprus' Health Minister Michalis Hadjipantela (C) presiding over a meeting

Op Cyprus is een nieuwe coronavariant aangetroffen die een samensmelting lijkt van Omikron en voorganger Delta. De nieuwe variant draagt voorlopig dan ook de naam: Deltakron. Uit de eerste onderzoeken blijkt dat de nieuwe variant relatief veel voorkomt bij mensen die in het ziekenhuis worden opgenomen. Of dat betekent dat de nieuwe variant daarmee ook werkelijk ziekmakender is, moet nog nader worden onderzocht.
Deltakron werd ontdekt door de Cypriotische viroloog Leontios Kostrikis. Hij zag bij nieuwe coronapatiënten het genetische profiel van de Delta-variant, gecombineerd met mutaties die vooralsnog alleen bij Omikron werden waargenomen. Cyprus is vooralsnog de enige plek waar deze nieuwe variant is opgemerkt. De minister van Volksgezondheid van Cyprus zal komende week in een persconferentie meer informatie verstrekken over Deltakron.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.