Laatste update 12:31
29

Zorginstelling doet geen aangifte tegen Öztürk want actie ondernemen is ‘niet in rede’

Het onderzoek naar de integriteit van Denk-Kamerlid Selcuk Öztürk dat door zorginstelling Reinaerde werd gedaan resulteert niet in een aangifte. De instelling voor gehandicapten deed intern onderzoek en concludeerde dat de omstreden actie die onderzocht werd negen jaar geleden plaatsvond en de desbetreffende medewerker sinds 2011 niet meer in dienst is. Het zou niet meer ‘in rede zijn’ om actie te ondernemen. Dit meldt de NRC.

Öztürk had in 2007 een opdracht van Reinaerde en maakte de afspraak met een toenmalige projectleider om de opbrengst van de opdracht onderling te verdelen. De chef van de projectleider, die de opdracht moest goedkeuren, wist hier niets van af. Het is niet onderzocht of het Denk-Kamerlid de projectleider betaald heeft maar naar de facturen van de opdracht en of de interne administratieve organisatie op orde is. En dat blijkt zo te zijn.

Bij de Limburgse Daelzaak loopt er nog onderzoek naar vriendjespolitiek binnen het bedrijf.  Öztürk kocht daar de panden voor een laag bedrag. De taxatie van het pand werd na het bestemmingsplan niet aangepast waardoor de exploitatie van een hotel mogelijk werd.

NRC onthult: onderzoek naar integriteit DENK-Kamerlid

Geef een reactie

Laatste reacties (29)