Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Zorgmedewerker houdt eenzaam protest bij weigerkerk Barneveld

  •  
25-12-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
85 keer bekeken
  •  
ANP-426563632
Een eenzame actievoerder bij de ingang van de Rehoboth Kerk in Barneveld op Eerste Kerstdag. Zorgmedewerker Chris Muurling, volledig gekleed in een beschermend uniform en gewapend met een protestbord, vroeg daarmee aandacht voor de zorgmedewerkers die ook tijdens de feestdagen hard doorwerken om coronapatiënten te helpen.
De Rehoboth Kerk is al tijden onderwerp van discussie. De kerk heeft geen boodschap aan het dringende advies kerkbezoek terug te dringen naar maximaal dertig aanwezigen, om zo verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Afgelopen zondag kwamen er zo’n 250 kerkgangers naar de dienst, de week ervoor zelfs bijna 400. De kerk zelf ziet er geen enkel probleem in en houdt vol dat er veilig zoveel mensen bij elkaar kunnen zijn.
Chris Muurling, die aan Hart van Nederland liet weten dat hij ook liever kerst met familie zou hebben gevierd, besloot een klein statement te maken: “Ik heb respect voor alle mensen die naar de kerk gaan, maar het voelde voor mij niet lekker,” zei hij. “Ik sliep er slecht van. Ik vond dat ik echt iets moest doen.” Op zijn bord stond te lezen: “Wij werken ook voor u. Blijf thuis voor ons. Met elkaar, voor elkaar.”
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.