Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Zorreguieta kan weer opgelucht ademhalen

  •  
07-01-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-Zorreguieta_Beatrix_Maxima300.jpg
Argentijnse oud-minister onder dictator Videla en vader van prinses Máxima wordt voorlopig niet vervolgd
Jorge Zorreguieta hoeft zich voorlopig geen zorgen te maken over vervolging. Het onderzoek dat in Argentinië is gestart naar verdwijningen bij het landbouwinstituut INTA, dat onder Zorreguita’s verantwoordelijkheid viel, verandert niets aan zijn juridische positie. Dat zegt onderzoeksrechter Daniel Rafecas. ‘Het INTA-dossier is een van de honderden die mijn kantoor onderzoekt en daarbij worden nog geen mensen aangeklaagd. Daarvoor is overtuigend bewijs nodig”, benadrukt Rafecas.
De Volkskrant citeert maandag de onderzoeksrechter:
Het is mogelijk dat er verwachtingen bestaan bij de advocaat die de zaak aanhangig heeft gemaakt, maar dat is een ander gezichtspunt
De slachtoffers en nabestaanden, vertegenwoordigd door advocaat Rodolfo Yanzón, hopen dat er verantwoordelijken voor verdwijningen, martelingen en onrechtmatig ontslag in de landbouwsector kunnen worden vervolgd. Zorreguieta zou daar één van van zijn. Vorige week meldde de Argentijnse krant Pagina 12 dat de Argentijnse justitie een onderzoek heeft ingesteld naar Zorreguieta.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.