Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Zoutwater binnenkort drinkbaar

  •  
04-05-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
927 keer bekeken
  •  
Zout_300.jpeg
Nieuwe technologie zorgt voor doorbraak bij het omzetten van zoutwater naar drinkwater
Ondanks dat de wereld een overschot kent aan zoutwater kunnen we het niet gebruiken als drinkwater of water om onze gewassen te laten groeien
Maar daar komt nu dus verandering in. Onderzoekers van de Massachusetts Institute of Technology hebben een onderscheiding gekregen voor een systeem dat zout onttrekt aan grote hoeveelheden water.  Om zout te kunnen onttrekken van water is veel energie nodig maar door het gebruik van zonne-energie blijven de kosten hiervan betaalbaar.
Werking van het systeem Doormiddel van elektrolyse wordt het zout van het water gescheiden, het zoute water wordt tussen twee elektroden door geleid met elk een tegengestelde lading ; de zout-ionen (c.q. Natrium+ en Chloor-) worden naar de zijkant van de waterstroom getrokken (door het aangelegde elektrisch veld) waarbij er in het midden zoet water overblijft. Op die manier wordt het zoute van het water gescheiden en ontstaat er, in het midden van de stroom, dus puur drinkwater. 

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.