40

Zwaardere beveiliging voor progressieve politici na racistische tweets Trump

Bennie Thompson, voorzitter van het Homeland Security comité in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, heeft de politie gevraagd de beveiliging op te voeren van vier congresleden die door Trump via Twitter zijn aangevallen. “Proactief handelen is in dit geval vitaal voor de veiligheid van niet alleen deze tot doelwit gekozen leden maar voor alle Congresleden,” schrijft hij in een brief. Hij zegt dat de tweets van Trump “niet licht opgevat moeten worden” en dat ze een kunnen aanzetten tot aanslagen op politici.

In de beruchte tweets roept Trump onder meer dat de vier congresvrouwen, Ilhan Omar, Alexandria Ocasio-Cortez, Ayanna Pressley en Rashida Tlaib, waarvan er drie in de VS geboren zijn, “terug moeten gaan” naar de landen “waar ze vandaan komen”. Zoals de meeste racisten heeft Trump inmiddels verklaard dat hij geen racist is. Later heeft hij gezegd dat hij zich niet druk om het racisme omdat veel mensen het met hem eens zijn. “Een heleboel mensen zijn er dol op.”

Uit een peiling blijkt dat onder zijn kiezers – door commentatoren meestal aangeduid als “heus niet allemaal racisten” – de populariteit van Trump met vijf procent is toegenomen sinds hij zijn racistische tweets de wereld in slingerde.

cc-foto: nrkbeta

Geef een reactie

Laatste reacties (40)