85

Zwangere Nederlandse tracht echtgenoot te redden uit hel Lampedusa

Update: Nizar kan bij geboorte van zijn kind zijn ... Video-interview met Winny … Italiaanse krant over 'Odyssee van de liefde'

De 23-jarige Nederlandse Winny is naar Italië afgereisd in een poging haar man vrij te krijgen die wordt vastgehouden op Lampedusa. De 28-jarige Tunesiër heeft al tweemaal vergeefs geprobeerd Europa te bereiken. Steeds is hij teruggestuurd.


Winny leerde Nizar meer dan een jaar geleden kennen in Griekenland. Ze raakten smoorverliefd en trouwden een paar maanden later. Inmiddels is ze zes maanden zwanger. Vanwege de strenge immigratiewetten mag Nizar Nederland echter niet binnen. Wanhopig vraagt ze zich af waarom ze niet samen mogen zijn, meldt de Italiaanse krant Corriere delle Sera  (Google Vertaling).

Het stel geeft de moed niet op. Nizar heeft als een hedendaagse Odysseus al twee keer de levensgevaarlijke oversteek gewaagd maar wordt steeds opgepakt en gedeporteerd naar Tunesië. Op Lampedusa, waar duizenden bootvluchtelingen stranden en in mensonterende omstandigheden verblijven, konden ze elkaar kort in de armen sluiten en knuffelen. Tot de bureaucratie het stel weer uiteen trok omdat hun liefde illegaal is verklaard.

(Video via Wereldomroep)

Update zaterdag 22.20 uur:

Inmiddels hebben zowel het Nederlandse als het Tunesische consulaat zich met de zaak bemoeid. Italië heeft Nizar uiteindelijk een visum aangeboden van maximaal vijf jaar met de eenmalige mogelijkheid om voor drie maanden naar Nederland te reizen. Dat stelt hem in staat bij de geboorte van zijn kind te zijn, meldt Nieuwsuur. Daarna zal het stel in Italië moeten wonen om bij elkaar te kunnen zijn.

Geef een reactie

Laatste reacties (85)