Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Zwarte acteurs verdienen misschien geen Oscar'

  •  
22-01-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
221 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding-2016-01-22-om-18.19.10
Actrice Charlotte Rampling noemt boycot van Oscars 'racisme tegen witte mensen'
Actrice Charlotte Rampling heeft een wel heel bijzondere kijk op de ophef over het gebrek aan culturele diversiteit van de awardshow. Volgens de actrice, zelf wel genomineerd, is de kritiek racisme tegen witte mensen.
Rampling deed haar uitspraken tijdens een interview met de Franse radiozender Europe 1. Behalve dat ze de het boycotten van de Oscars racisme noemde, liet ze zich ook ontvallen: ‘Misschien verdienen de zwarte acteurs het gewoon niet.’
Op de vraag of diversiteitsquota iets aan het probleem konden doen, liet Rampling doorschemeren niet helemaal door te hebben hoe de verdeling in, onder meer de Amerikaanse, maatschappij is. ‘Waarom zouden we mensen opdelen in klasses? Dezer dagen is iedereen gewoon geaccepteerd. Uiteindelijk zal je altijd wel te “iets” zijn; niet knap genoeg, te zwart, te blank.’
Op de opmerking dat veel zwarte acteurs in Hollywood voortdurend aan het kortste eind trekken en zich een minderheid voelen, had Rampling simpelweg ‘geen commentaar’.

Meer over:

oscars, racisme, nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.