89

Zwarte koffie voor De Breij en Van der Staaij

Vara-presentatrice Claudia de Breij en SGP-voorman Kees van der Staaij in de clinch over duo-moederschap

Cabaretier en VARA-presentatrice Claudia de Breij was dinsdagnacht erg boos op SGP-voorman Kees van der Staaij vanwege het SGP-standpunt: ‘Wat ongelijk is, niet gelijk behandelen’. De partij is van mening dat de niet-biologische moeder van een lesbisch stel niet juridisch erkend mag worden als moeder. De SGP vindt dat een kind één biologische moeder en één biologische vader moet hebben.


De Breij reageerde met een tweet door Kees van der Staaij de brandende hel toe te wensen. Ze twitterde:

Vuile vieze @keesvdstaaij, brand toch in de hel. SGP: wat ongelijk is, niet gelijk behandelen. #duomoederschap.

Kort daarop erkende ze dat haar bericht wellicht erg hard was, maar dat het standpunt van de orthodox-christelijke partij erg kwetsend is. Via Twitter liet ze weten:

Ok, het was misschien een beetje boud geformuleerd. Maar wat @keesvdstaaij zegt vind ik zo liefdeloos, onverdraagzaam en kwetsend. #moeders

Na er een nachtje over te hebben geslapen heeft Van der Staaij besloten De Breij uit te nodigen voor een kopje koffie om het er eens over te hebben. In de vroege uurtjes twitterde hij: “Heb er nog eens een nachtje over geslapen. Ik nodig @claudiadebreij uit voor kopje koffie en goed gesprek.” De Breij accepteerde onmiddellijk de uitnodiging en liet, eveneens via Twitter, weten er ook een nachtje over geslapen te hebben en dat dit haar het beste lijkt wat ze kunnen doen.

Zullen de twee nader tot elkaar komen? Waarschijnlijk niet, maar we kunnen ze wel een tip voor de koffie geven: zwart als de nacht, zoet als de liefde en heet als de hel.

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (89)