Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Zwarte Piet blijft grijs gebied in Amsterdam

  •  
17-10-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zwartepiet300_02.jpg
Emoties lopen hoog op bij hoorzitting over Zwarte Piet ... Burgemeester wil het gesprek aangaan met tegenstanders en een 'feest voor iedereen'
Amsterdam gaat zoeken naar een vorm van Sinterklaas vieren waarin iedereen zich kan vinden, maar zonder de sinterklaastraditie geweld aan te doen. Dat zei een woordvoerder van burgemeester Van der Laan vandaag, na afloop van de hoorzitting die de bezwaarmakers van de actie ‘Zwarte Piet is racisme’ hadden aangevraagd. De actievoerders hopen de vergunning voor de feestelijke intocht op 17 november van tafel te krijgen.
zwartepiet300
Waar Sinterklaas oorspronkelijk één knecht had, verwacht Sinterklaas er dit jaar wel 600 bij de inkomst in Amsterdam.
Sympathisanten van de actie waren voor de hoorzitting naar het stadhuis gekomen om steun te betuigen aan de bezwaarmakers. Het zaaltje waar de hoorzitting was bleek zelfs te klein voor de toestroom van voornamelijk Surinaamse en Antilliaanse Nederlanders. De bezwaarschriftencommissie brengt uiterlijk op 5 november een advies over de verleende vergunning uit aan de burgemeester.
cc-foto: nio_nl en cathro

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.