Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Zweden raakt 14.000 asielzoekers kwijt

  •  
01-12-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zweden_300.jpg
Vermoeden bestaat dat de vluchtelingen voor een hongerloon illegaal aan het werk gezet zijn
In Zweden zijn 14.000 asielzoekers spoorloos verdwenen. De autoriteiten vermoeden dat de vluchtelingen door werkgevers worden uitgebuit.
Dat blijkt uit een bericht van de Zweedse krant Aftonbladet. De asielzoekers stonden op het punt het land uitgezet te worden toen ze plots nergens meer te vinden waren. 
Zweden heeft de afgelopen tijd de grenscontroles en de asielwetgeving strenger gemaakt. In totaal zijn er 21.748 asielzoekers in Zweden die te horen hebben gekregen dat ze het land moeten verlaten. Van 7.608 is bekend waar ze zijn, namelijk in de opvang, de anderen zijn simpelweg verdwenen. ‘We weten gewoon niet waar ze zijn,’ zegt hoofd van de Zweedse grenspolitie Patrik Engström.
Hoewel de politie ervanuit gaat dat een aantal het land inmiddels verlaten heeft, is er het sterke vermoeden dat een groot deel zich nog ergens in Zweden bevindt. Engström denkt dat veel asielzoekers illegaal aan het werk zijn gezet door bedrijven. ‘Er zijn werkgevers die uit winstbejag mensen zonder verblijfsvergunning tegen een hongerloontje aan het werk zetten,’ aldus het hoofd van de politie. 
Bron: De Morgen cc-beeld: MPD01605

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.