Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Zweedse club wijst homofoob elftal het vierkante gat

  •  
06-12-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Snipers300.jpg
Leden van Sörskogens IF maakten opmerkingen als 'Jullie hebben allemaal HIV' ... Voorzitter: enige juiste consequentie, eerste elftal heeft voorbeeldfunctie 
De Zweedse voetbalclub Sörskogens IF heeft het complete eerste elftal geroyeerd. Dat gebeurde nadat enkele spelers in een wedstrijd tegen LGBT Stockholm Snipers homofobe uitspraken deden. De club uit Stockholm staat erom bekend een homovriendelijk beleid te hebben.
De leden van Sörskogens IF maakten opmerkingen als ‘jullie hebben allemaal HIV’ en ‘zal ik je lul zuigen voor 50 dollar’. Verder werden de spelers bedreigd en geïntimideerd.
De club kreeg al een boete van 580 euro, maar daar hield het bestuur van de misdragende spelers het niet bij. Ze stuurden het hele team weg. De voorzitter verklaarde dat dit de enige juiste consequentie was, ook gezien het feit dat 90% van de leden uit jeugdige voetballers bestaat en het eerste elftal een voorbeeldfunctie heeft.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.