66

Zweedse demonstranten: ‘Handen af van mijn moskee!’

Zweden betuigen steun aan islamitische landgenoten ... Hartjes en berichten op moskeemuur ... Demonstraties in de grote steden

Van hartjes tot steunbetuigingen; honderden Zweden lieten vlak voor het vrijdaggebed hun steun achter op de muur van de moskee waar donderdag een molotov-cocktail naar werd geworpen.


Honderden Zweden hebben vrijdag hun steun aan de door aanslagen geteisterde moslimgemeenschap laten blijken. ‘Handen af van mijn moskee’ riepen de honderden betogers in de drie grootste steden van het land terwijl ze onder een spandoek met dezelfde tekst liepen.

Op de muur van de Uppsala-moskee werden donderdag nog anti-moslimleuzen achtergelaten. De betogers lieten vrijdag hartjes achter op de muur om de islamitische mede-landgenoten een hart onder de riem te steken. Ook werden er briefjes met steunbetuigingen achtergelaten op de muur van de moskee, vlak voordat het vrijdaggebed zou aanvangen.

Op eerdere kerstdag raakten vijf mensen gewond in Eskilstuna toen een brandbom bij een moskee naar binnen werd geworpen.

Independent: Swedish residents ‘love-bomb’ Uppsala mosque in outpouring of support after attacks

Foto: Instagram Ijulsav

Geef een reactie

Laatste reacties (66)