Laatste update 22:42
158

Zwembad ontvangt dreigementen: ‘Met dank aan Wilders’

Het zwembad de Dol-fijn in Maassluis heeft beveiliging moeten inhuren na aanhoudende dreigementen. Volgens manager Richard Ritmeester zijn die waarschijnlijk afkomstig van extreemrechtse hardliners, aangestuurd door het Twitter-account van PVV-politicus Geert Wilders. De dreigementen begonnen nadat Wilders afgelopen maandag in een tweet een screenshot van de website van het zwembad deelde, met de toevoeging ‘Sharia-zwemmen in Nederland’. De Dol-fijn biedt zwemlessen voor vrouwen, die in een afgeschermde ruimte hun A-, B- of C-diploma willen halen en omschreef dat op de website als ‘zwemles voor (allochtone) vrouwen’. Ritmeester:

Dit hebben we allemaal te danken aan Geert Wilders. Afgelopen nacht stond er een beveiliger voor de deur en dat zal komende nacht ook weer het geval zijn. Wij hebben geen zwemmen voor alleen moslimdames maar voor alle nationaliteiten.

Het zwembad begreep de verwarring en paste de tekst op de website aan, in de hoop dat de kou daarmee af zou zijn. Maar helaas is dat niet het geval. Ritmeester:

De situatie is behoorlijk heftig. Meer kan en mag ik er niet over zeggen.

Cc-foto: screenshot Twitter

Geef een reactie

Laatste reacties (158)