10

Zwitsers boos om Romney Girl

Campagneteam van Obama maakt filmpje over Romney's bankrekening

Tijdens de Amerikaanse verkiezingen hebben we al heel wat Girls voorbij zien komen. We kennen de video’s van Obama Girl en Giuliani Girl, maar nu is er dus ook een Romney Girl. Het filmpje toont een jonge vrouw in Zwitserse klederdracht, die zingend de Republikeinse kandidaat Mitt Romney belachelijk maakt om zijn Zwitserse bankrekening.

Zij wekt de indruk dat de bankrekening is bedoeld om de Amerikaanse belasting te omzeilen. Ze speelt in op Romney’s weigering om zijn belastingaangiftes te openbaren. Zwitserland is boos op het campagneteam van de Amerikaanse president Barack Obama. De Zwitserse ambassade in Washington heeft zijn beklag gedaan over een videofilmpje van Obama’s Democratische partij.

Nieuwssite Swissinfo.ch meldde woensdag dat Zwitserland niet gelukkig is met het filmpje, omdat ‘het de indruk wekt dat het bezit van een Zwitserse bankrekening op zichzelf al dubieus is en alleen maar bedoeld is voor zwart geld’.

Volkskrant: Zwitsers boos om filmpje Obama
Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (10)