1.074
3

Motivational speaker

Esther Jacobs geeft motivationals speeches en workshops over anders denken. Haar motto is: ‘Doe meer met minder’. Ze studeerde bedrijfskunde en antropologie, reisde door meer dan 100 landen en spreekt 7 talen. Ze werkt slechts enkele maanden per jaar en verdeelt haar tijd tussen Curacao en Amsterdam. Ze verwierf bekendheid metd e inzamelactie Coins for Care op en richtte de Donateursvereniging op, een watchdog voor goededoelen-organisaties.

5 minuten inspiratie

Tips voor een leuker leven

De komende minuten bied ik je een aantal handige tijdbesparende tips, inspiratie en leuke weetjes. Ik hoop dat er iets voor je bij zit en dat jouw leven en werk hierdoor vanaf nu net iets leuker worden!

Leuke filmpjes
The boy who harnessed the wind. De 14-jarige William uit Malawi kon wegens armoede niet naar school. In de bibliotheek bekeek hij plaatjes van windmolens. Uiteindelijk bouwde hij van afval een windmolen die zijn hele dorp van elektriciteit voorziet en eentje die water oppompt voor de oogst. Hij deelde zijn inspirerende verhaal bij TED.com, maar was de eerste keer zo zenuwachtig dat hij geen woord uit kon brengen. De tweede keer ging het beter en hield hij een ontroerend mooi verhaal.

The power of words laat zien hoeveel impact het kan hebben als je de juiste woorden gebruikt.

Meer inspirerende filmpjes kun je vinden op mijn YouTube kanaal: inspiratie

Tijd besparen met slimme software
Kilometeradministratie. Moet of wil je je zakelijke kilometers bijhouden en heb je genoeg van die opschrijfboekjes, Excel sheets en administratie? Sinds kort gebruik ik de TMM app op mijn iPhone. Met Track my Mileage (ook in KM’s in te stellen) houd je eenvoudig je ritten bij. Het programma exporteert naar Excel, dus geen gedoe meer.

Adresboek. Nooit meer visitekaartjes en adressen invoeren met de CamCard app: je maakt een foto van een visitekaartje en de app scant de gegevens en voert ze direct in je adresboek in. Even checken, evt. notities toevoegen en klaar! Nog voordat je bij je klant/ relatie wegloopt zijn alle gegevens al netjes verwerkt.

Inspirerende websites
Op Workflowy.com kun je eindeloze ‘to do’ (en andere) lijsten maken en die zelf weer onderverdelen in sub-lijsten. Superhandig. Je hebt het in 30 seconden door. Je kunt de lijsten ook delen met anderen, zodat je samen kunt brainstormen of aan een project werken. Ik gebruik Workflowy nu een paar weken en het is mijn favoriete ‘tool’ geworden.

Lachen is goed voor je. Zelf moet ik vaak hardop lachen bij de website ‘damn you autocorrect’, waar de grappigste foutjes van de iPhone op staan. Gun jezelf even een break.

Social media tips
Twitter, Facebook en LinkedIn in één? Wist je dat je Twitter en LinkedIn kunt linken, zodat je Twitter berichten automatisch ook op LinkedIn verschijnen? Zie de video.

Met Hootsuite of Tweetdeck kun je overigens met 1 druk op de knop je berichtje op alle social networks zetten. Wel zo makkelijk.
Het verschil? Hootsuite werkt alleen met internet verbinding, Tweetdeck doet het ook offline. Met beide kun je ook berichtjes inplannen/voorprogrammeren, bijvoorbeeld als je ineens veel te vertellen hebt, maar het niet allemaal tegelijk wilt doen, of in een andere tijdzone zit.

Het nieuwe boek van Esther Jacobs ‘Heb jij al een foute man?’ is net verschenen.

Geef een reactie

Laatste reacties (3)