1.252
10

Oprichter Studio Zeitgeist

Farid Tabarki is de oprichter en directeur van Studio Zeitgeist. Hij doet sinds 2000 onderzoek naar de (Europese) tijdsgeest. Farid presenteert daarnaast TV-programma's zoals MTV Coolpolitics en Durf te Denken, van Socrates tot Sartre. Als medeoprichter van The Finishing School ondersteunt hij toptalent uit overheden en bedrijven om zich breder te ontwikkelen.

Alle gegevens van alle belastingbetalers openbaar

De Noorse belastingdienst heeft de hele database met gegevens van belastingbetalers online gezet ... Logisch volgens Tabarki, gegevens zijn bijna niet meer te beveiligen, dus kun je ze beter openbaar maken ...

De Noorse regering heeft in het kader van transparantie besloten om alle (!) belastinggegevens openbaar te maken.

Tabarki: “In Noorwegen zijn ze dus radicaal transparant en hebben ze de hele database met belastingaangiftes online gezet zodat iedereen daarmee aan de slag kan.” Zo kan hij dus de gegevens van Noorse vrienden bekijken en zo bijvoorbeeld achterhalen wat de waarde van hun huis is. “Het was heel raar om die gegevens op te zoeken, het voelt zelfs een beetje vies”.

Tabarki ziet deze totale transparantie juist als een tegenbeweging. ‘We hebben ongelofelijk veel schandalen gezien waarbij gegevens gehacked werden, zoals vorige week bij Nu.nl. We moeten niet de illusie hebben dat we alles kunnen beveiligen en de Noren hebben daar iets op bedacht door deze data simpelweg openbaar te maken’, vervolgt Tabarki.

“Deze ontwikkeling is onvermijdelijk. Alle data die op een harde schijf staan zijn in principe hackbaar.”

We hebben volgens hem de keuze tussen meer gegevens openbaar maken of heel veel geld uittrekken om de netwerken en de gegevens te beveiligen. ‘We zullen dus in sommige gevallen makkelijker moeten omgaan met onze privacy, maar bijvoorbeeld gegevens over onze gezondheid zullen we veel geld aan moeten besteden om die gegevens privé te houden’, aldus Tabarki.

Lees meer op Joop.nl over schending privacy: Zembla: Verzuimpolitie schendt ernstig de privacy van werknemers
Dit stuk is ook geplaatst op Fast Moving Targets

Volg Farid Tabarki ook op Twitter


Laatste publicatie van Farid Tabarki

  • Het einde van het midden

    Wat een maatschappij van extremen betekent voor mens, bedrijf en politiek

    2016


Geef een reactie

Laatste reacties (10)