2.207
28

TV presentator

Hanneke Groenteman ging na haar studie Frans als journaliste werken bij het Parool. Na een uitstapje werd ze in 1975 eindredactrice van het feministische vrouwenprogramma 'Radioweekblad' (later omgedoopt tot 'Hoor Haar') bij de VARA. Vele programma’s op radio en tv volgden, waaronder 'De Stand van Zaken', 'En dat op maandagmorgen', 'Ophef en Vertier', 'Met het oog op morgen', 'De Schreeuw van De Leeuw’ en ‘ B&W’. Momenteel is ze te zien in het VARA-programma ‘Vrouw & Paard.

Arme Ewbank

Wien Neerlands Bloed door d'Adren vloeit, van Vreemde Smetten vrijhij.... Nou, dat lied zingen we honderd jaar na dato ook nog

Ik heb te doen met John Ewbank. Hij componeerde een onvervalst Ewbanklied (hij grossiert erin, het repertoire van Marco Borsato dreunt ervan), er werd een gesammttekst bij gebroddeld, een politiek-correcte non-rap erbij en klaar was Kees. Maar…nu moet hij dood en trekt hij zich van de diarree van Twitter nog wat aan ook! Komop John, grote jongen zijn, lik m’n reet is ook een wals zegt mijn beste vriendin Hedda altijd.

Ik hoorde net op de radio dat er al eerder een koningslied is verboden of teruggetrokken, dat was voor Willem I gecomponeerd en dat heette Wien Neerlands Bloed door d’Adren vloeit, van Vreemde Smetten vrijhij…. Nou, dat lied zingen we honderd jaar na dato nog (vraag niet waarom en vraag niet wie dat zingen), dus er is nog hoop voor Daar sta je dan….Dat dreint nog wel een eeuw of wat door.

Dit stuk is overgenomen van de website van Hanneke Groenteman.

Geef een reactie

Laatste reacties (28)