1.447
10

Emeritus hoogleraar Gezondheidszorg

Ivan Wolffers (1948) studeerde af als arts. Sindsdien schrijft hij over medische onderwerpen, variërend van medicijnen tot zijn eigen prostaatkanker. Hij promoveerde in de medische antropologie en werd in 1989 benoemd tot buitengewoon hoogleraar aan de Vrije Universiteit in Amsterdam waar hij tot zijn emeritaat in 2014 Gezondheidszorg en Cultuur doceerde.

Artsen hebben helemaal geen droombaan

Iedere dag een gezond weetje. Vandaag: Waarom steeds meer artsen ontevreden zijn over hun beroep

Ivan Wolffers schrijft elke dag een gezond weetje, gebaseerd op onderzoeken met merkwaardige en soms ongelofelijke uitkomsten. Door de weetjes van Wolffers leer je van alles over bijvoorbeeld verschillende ziektes, medicijngebruik en gezond afvallen, maar ook over de vaak komische verschillen tussen mannen en vrouwen.

Je zou zeggen dat artsen een droombaan hebben, maar een Amerikaans onderzoek laat zien dat slechts 54 procent van de artsen weer dokter zou worden als ze alles over konden doen. Via een survey onder meer dan 25.000 artsen in 25 verschillende specialisaties werd dit uitgezocht.

Het zijn vooral afnemende inkomsten en de hoge leningen die gemaakt zijn op de studiekosten die ervoor zorgen dat artsen steeds ontevredener worden over hun werk. Verschillen in inkomen onder artsen spelen ook een rol. Zo ergert het vrouwen dat ze meestal minder betaald krijgen dan mannen. De meest ontevreden artsen zijn de plastisch chirurgen.

De recessie heeft ervoor gezorgd dat veel mensen de opknapbeurten die ze voorheen nog zelf konden betalen voorlopig uitgesteld hebben. Er schijnt weer enig vooruitzicht te zijn nu mannen graag een wilskrachtige kin willen om een betere kans te maken bij sollicitaties. Frank Zappa zong ooit We’re only in it for the money. Misschien gaat het daar uiteindelijk wel om.

Volg Ivan Wolffers ook op Twitter


Laatste publicatie van IvanWolffers

  • Broer van God

    Oktober 2017


Geef een reactie

Laatste reacties (10)