1.772
122

Historicus

Han van der Horst (1949) is historicus. Hij schreef onder meer The Low Sky: understanding the Dutch', Nederland: de vaderlandse geschiedenis van de prehistorie tot nu, Een bijzonder land, het grote verhaal van de Vaderlandse geschiedenis, Onze Premiers en Schep Vreugde in het Leven, Levenslessen uit de grote depressie. Op elke laatste zondag van de maand is hij om elf uur in de ochtend te horen als boekbespreker in het VPRO-radioprogramma over geschiedenis OVT.

Balkenende-norm ook voor voetballers

Er zijn nog maar weinig topclubs die zonder steun van de gemeente overeind konden blijven

Er is dezer dagen veel te doen over graaiende bestuurders van semi-overheidsinstellingen en presentatoren bij de Publieke Omroep, die ten onrechte veel meer verdienen dan de Balkenendenorm; Mevrouw Ploumen, voorzitter van de PvdA wil dezulken zelfs de PvdA uitgooien, mochten zij daar lid van zijn. Dit alles vanwege het beginsel dat wie zijn inkomen uit handen van de belastingbetaler ontvangt, nooit méér mag verdienen dan de premier.

Merkwaardig genoeg blijft bij al deze commotie één categorie steeds buiten schot. Dat zijn de beroepsvoetballers. Er zijn nog maar weinig topclubs die zonder steun van de gemeente overeind konden blijven. Denk aan PSV. Klopte het bestuur van de kapseizende club bij Philips aan, waarvan het toch trots de naam draagt? Nee het vroeg om een reddingsboei bij de gemeentebestuur.

Zonder uitgebreide steun van de belastingbetaler, zoals het tegenwoordig heet, zou er weinig over blijven van het beroepsvoetbal. Als taxpoet de clubkas vult, horen spelers niet meer te verdienen dan de Balkenende-norm. Hebben ze daar een probleem mee, dan is er altijd nog FC Dohar of de Tsjetseense Boys.


Laatste publicatie van Han van der Horst

  • Zwarte Jaren

    Nederland in de Tweede Wereldoorlog

    2020


Geef een reactie

Laatste reacties (122)