2.570
42

Gemeenteraadslid PvdA

Beste bedreiger,

Ik zou graag een hartig woordje met je spreken

Ik ontvang de laatste tijd regelmatig haatmails, privé berichten en bedreigingen van jou. Waarom? Omdat ik ‘een Marokkaan’ ben en de PvdA mag vertegenwoordigen. In plaats van dat het mij zou moeten raken, blijf ik mij verbazen en verwonderen over jouw hersenspinsels. Ik merk dat jij je vol overgave stort in deze ‘strijd’. Ik zou je willen adviseren om je met dezelfde overgave te storten op jouw maatschappelijke en intellectuele ontwikkeling. Wellicht dat je dan de volgende keer wél de juiste interpunctieknoppen weet te vinden.

Begrijp mij niet verkeerd! Ik beschouw je niet als dom, maar wel als onwetend. Een woestijnreiziger op zoek naar water. Een plek waar jij je gehoord voelt in deze maatschappij. Ook ik ben op zoek naar die plek. Ik denk dat wij allemaal wel dezelfde zoektocht hebben.

De cruciale vraag in deze is echter: hoe kun jij die plek vinden? Is dat door de strijd aan te gaan of door samen te werken? Want wij delen dezelfde zorgen, maar hebben verschillende uitgangspunten. Net zoals jij dat wellicht met je collega’s ervaart. Ook binnen het bedrijf waar jij werkt (ik ga er vanuit dat jij werkt), leven dezelfde zorgen en heeft iedereen verschillende uitgangspunten. Maar hoe heb jij jouw plek binnen het bedrijf gevonden? Is dat door te schreeuwen en ruzie te maken? Of komt dat door met elkaar samen te werken? Ik denk het laatste, want bij het eerste zou je meteen met het spreekwoordelijke vuilnis buitengezet worden.

Ik wil dan ook graag een kopje koffie met je drinken. Niet om jou paternalistisch toe te spreken, maar om je eens goed wakker te schudden. Uiteraard op een vriendschappelijke manier (voordat je denkt dat ik geweld wil gebruiken). Ik hoop dat jij de spreekwoordelijke oogkleppen (lees: pure haat) af wil zetten om elkaars zorgen te kunnen delen.

Het lijkt mij in ieder geval gezellig en broodnodig! Niet omdat ik mij moreel verantwoordelijk voel, maar omdat ik mij oprecht zorgen maak dat jij op een dag wakker zult worden en beseft dat jij rechts en links ingehaald bent. Dit leven mag geen deceptie zijn.

Ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Laatste reacties (42)